JesteśmyDlaDzieci - Szkodliwe substancje w jedzeniu
Odpowiednia dieta i właściwe nawyki żywieniowe są kluczem do zdrowia dzieci i każdego z nas. Niestety w pozornie zdrowym jedzeniu mogą znajdować się trujące substancje. Dowiemy się jakie i jak możemy ich unikać. Praktycznych porad dla dzieci i rodziców udzieli gość Bartosza Kwiatka dr Hanna Stolińska, dietetyk kliniczna. W naszym studiu na stole znajdą się produkty, z których dziewczynki - Iza i Gabrysia - będą wybierały te zdrowe. Odpowiemy też na pytanie, czy każde „E” jest szkodliwe. Poznamy Maćka, podopiecznego Fundacji Polsat, chorego na dystrofię mięśniową Duchenne’a. Choroba sprawia, że jego mięśnie tracą siłę. Pomóc może codzienna rehabilitacja. Z kolei Hania i Zosia mają zdiagnozowany autyzm, ale dzięki Państwa wsparciu mogą brać udział w specjalistycznych zajęciach, które ułatwiają im codzienne funkcjonowanie. Naszym gościem będzie Bartek Jakubowski - samorzecznik dzieci i dorosłych ze spektrum autyzmu. W mediach społecznościowych mówimy o korzystnym działaniu czekolady oraz pokazujemy kulisy powstawania fundacyjnego spotu.