Kebab u Podolskiego. Tłumy przed lokalem otwartym przez piłkarza

Niemiecki piłkarz Lukas Podolski został współwłaścicielem punktu gastronomicznego specjalizującego się w kuchni tureckiej. Urodzony w Gliwicach zawodnik otworzył go w Kolonii, w której spędził większość kariery.
Restauracja Mangal Doener cieszy się sporą popularnością. W dniu otwarcia, w ciągu pięciu godzin, pojawiło się w niej około 1000 konsumentów-fanów, którzy mieli ochotę nie tylko na firmowe kebaby, ale również zdjęcia z autografem rozdawane przez piłkarza.
Podolski, występujący obecnie w japońskim klubie Vissel Kobe, jest jednym z trzech inwestorów restauracji. Latem została otwarta w Kolonii lodziarnia, której jest właścicielem.

Piłkarz doznał kontuzji uda i przyleciał do Kolonii, by poddać się rehabilitacji.
W reprezentacji Niemiec rozegrał 130 meczów i strzelił 49 goli. W 2014 roku wywalczył mistrzostwo świata. W karierze klubowej występował kolejno w FC Koeln, Bayernie Monachium, ponownie w Kolonii, Arsenalu Londyn, Interze Mediolan i Galatasaray Stambuł.
PAP
Czytaj więcej