Ośmiorniczki w centrum miasta, czyli targ rybny w Warszawie
Ryby, homary, śledzie, karpie - wędzone, smażone, peklowane, a wszystko w Warszawie w samym sercu miasta - na Placu Powstańców. Po Barcelonie czy Londynie wreszcie czas na Warszawę. Stolica doczekała się targu rybnego. Co zjeść, jak sprawdzić, czy ryba jest świeża, ile trzeba mieć w kieszeni i czy ryba z Wisły nadaje się do jedzenia - sprawdzała reporterka Polsat News Ewa Żarska.
Organizatorzy dobrze znanego już warszawiakom targu śniadaniowego idą o krok dalej. Proponuja warszawiakom zakupy na targu rybnym na pl. Powstańców Warszawy. Targ odbywa się raz w tygodniu, w listopadowe i grudniowe piątki. Ostatni zaplanowany targ ma się odbyć w przedświąteczny weekend. Jak zapewniają organizatorzy, poza zakupem świeżych i wędzonych ryb oraz owoców morza, będzie można na miejscu skosztować rybnych dań.
Pamiętajcie o piątkowych zakupach. Nie ma nic lepszego niż ryba na piątkową kolacje lub na weekendowy obiad. Otwarte do 20.00 zapraszamy
Posted by TARG Rybny w Warszawie on 4 grudnia 2015